Marani Tsinandali jest białym wytrawnym winem pochodzącym z Gruzji. Tsinadali oznacza szczególny rejon uprawy winorośli, z apelacją i gwarancją pochodzenia. Marani Tsinandali powstaje z kupażu dwóch szczepów po połowie, a są nimi Rkatsiteli oraz Mtsvane.
Wino charakteryzuje się złoto-słomkową barwą. W bukiecie wyróżniają się nuty kwiatów, owoców tropikalnych (banany), wanilii i skórki chleba. Wino o miłej, żywej kwasowości. Pełne, jedwabiste i ładnie zbudowane o cytrusowej wykończeniu.
Polecane do ryb, drobiu, sałat i miękkich serów.
Temperatura serwowania: 8-12 °C
- Pojemność
- 0,75L
- Kraj
- Gruzja
- Zawartość alkoholu
- 10,1%-15%
- Kolor wina
- Białe
- Musujące
- n/d
- Region wina
- Tsinadali
- Szczepy wina
- Rkatsiteli / Mtsvane