Marani Grape Chacha jest to chacha produkowana w Gruzji w regionie Kakheti. Jest to niezwykły trunek robiony z winogronowego moszczu w której skład wchodzą dwie odmiany szczepów, Rkatisiteli oraz Mtsvane. W aromacie wyczuwalne nuty owocowo-kwiatowe. Idealnie pasujący alkohol jako aperitif do różnych dań dzięki swojemu łagodnemu smakowi oraz długiemu finiszowi.
Telawska piwnica win powstała w roku 1915 w regionie Kakheti w mieście Telawi. Dużą korzyścią dla uprawy winogrona jest zmienny klimat. Z lodowca Kaukaza spływa zimne powietrze, które nadaje kształt klimatu w mikroregionie działając na korzyść upraw winorośli na dodatek różnica temperatur między dniem a nocą daje perfekcyjne warunki dla dojrzewania winogrona. Winnica Kondola uprawia różne odmiany gruzińskie odmiany takie jak m.i. Saperavi, Rkatsiteli, Mtsvane, Kisi , Aleksandreuli, CabernetSauvignon,
Natomiast druga winnica zajmuje się tylko jedną odmianą Saperavi. Dzięki różnorodności szczepów w mikroregionach Kakheti i własnej destylarni udało się stworzyć mocny trunek. Moszcz jest destylowany dwukrotnie od razu po procesie fermentacji dając dla alkoholu typowe dla szczepu aromaty.
- Pojemność
- 0,5L
- Kraj
- Gruzja
- Zawartość alkoholu
- 40,1%-50%