Za produkcją Takamaka Rum stoi destylarnia Trois Frères. Założona w 2002 roku przez braci gorzelnia, znajduje się na terenie starej tropikalnej plantacji na Seszelach.
Zainspirowani oryginalną recepturą ich dziadka, bracia d’Offray stworzyli pierwszy rum na Seszelach. Obecnie destylują 7 rodzajów rumów od białych po aromatyzowane.
Ciepły i wilgotny klimat zapewnia idealne warunki starzenia się tropikalnych rumów. Beczki spoczywają poniżej historycznego gospodarstwa nabierając unikatowych egzotycznych smaków i aromatów.
Harmonijnie wyselekcjonowana mieszanka korzennych rumów. Lokalne przyprawy zapewniają cudownie gładki i krągły smak. Wyczuwalne nuty bananów, cynamonu i wanilii. Przyjemnie długi karmelowy finisz. Doskonale smakuje saute z kostkami lodu bądź schłodzoną colą.
- Pojemność
- 0,7L
- Kraj
- Seszele
- Wiek
- n/d
- Zawartość alkoholu
- 30,1%-40%