Carlos Reynolds Tinto to czerwone wytrawne wino pochodzące z winnicy Reynolds Wine Growers w portugalskim regionie Alentejo.
Wino jest kupażowane ze szczepów Alicante Bouschet, Aragonez, Alfrocheiro, i Trincadeira. Charakteryzuje się głębokim karminowym kolorem oraz świeżymi aromatami, pełnymi czarnych owoców, takich jak ciemna wiśnia, jagoda czy śliwka. Na podniebieniu dobra koncentracja. Wyraźne smaki dojrzałych śliwek i wiśni. Miękkie garbniki zapewniają doskonałą równowagę wina. Długie eleganckie wykończenie.
Idealne wino do codziennego posiłku, w szczególności do makaronów i dań mięsnych.
Temperatura serwowania: 14 °C
- Pojemność
- 0,75L
- Kraj
- Portugalia
- Zawartość alkoholu
- 10,1%-15%
- Kolor wina
- Czerwone
- Musujące
- n/d
- Region wina
- Alantejo
- Szczepy wina
- Kupaż - wieloszczepowy