do kasy suma: 0,00 zł

THE KOSHI-NO SHINOBU BLENDED MIZUNARA JAPANESE OAK FINISH 0,7L / 43%/

Dostępność: Produkt dostępny
Wysyłka w: 5 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 224,00 zł 224.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 4520971500034

Opis

Złota blended whisky zaklęta w butelce z tradycyjną, japońską grafiką na froncie, jest produkowana przez destylarnię Shinobu, leżącą w prefekturze Niigata. Fani azjatyckiej whisky, którzy zdążyli zapoznać się już z ofertą Suntory i Nikka, mają okazję na poznanie nowszej marki. Mieszanka Shinobu, butelkowana z mocą 43%, to połączenie 50% whisky słodowej i 50% whisky zbożowej. Destylat dojrzewa w dębowych beczkach po sherry oraz po bourbonie, a następnie finiszuje w specjalnych beczkach z dębu Mizanura. Na butelce nie znajdziemy informacji o wieku.

Japońska słowo „Shinobu” oznacza wytrzymałość, wytrwałość i cierpliwość. Te trzy cechy są nieustanną inspiracją dla producentów whisky z destylarni Shinobu. Wytworzenie perfekcyjnej formuły złocistego alkoholu wymaga od mistrza gorzelnictwa ogromnych pokładów cierpliwości i samokontroli. Mieszana whisky, wykończona w białym dębie Mizunura kontynuuje historię i tradycję wytrwałości japońskiego wojownika.

Region Niigata, gdzie dziewicze strumienie zasilane czystym górskim śniegiem docierają do Morza Japońskiego, jest znany w Japonii ze swoich „trzech białych” skarbów: śniegu, ryżu i sake. Niezwykle ceniona jest również krystalicznie czysta woda z tamtych terenów. Klimat Japonii, czasem niezwykle podobny do szkockiego ze względu na miejscową wilgotność powietrza, stwarza perfekcyjne tło do produkcji whisky. Mimo, że azjatycka whisky wciąż nie jest tak popularna, jak jej szkockie i irlandzkie odpowiedniki, to spokojnie może się z nimi równać. Japońscy gorzelnicy szkolili się w sztuce produkcji whisky w Europie i wykorzystali nabytą tam wiedzę w Kraju Kwitnącej Wiśni. Shinobu to kolejna marka, obok Suntory i Nikka, która z roku na rok przekonuje do siebie coraz więcej smakoszy z całego świata.

Whisky marki Shinobu jest ręcznie robiona przez kreatywnego mistrza blendu, pana Usami, poprzez staranny dobór whisky z różnych destylarni, które są najpierw przechowywane w beczkach po sherry i po burbonie, a następnie wykańczane je szlachetnym japońskim dębem Mizunara. Wyrażenie mieszane zawiera 50% słodu i 50% ziarna zbóż. Rezultatem jest wyjątkowe połączenie smaków i dynamicznej eksplozji w podniebieniu. Producent nie zdradza jak długo dojrzewa ich whisky, jednak kierując się szkockimi regulacjami, można zakładać, że trwało to najmniej 3 lata. W odpowiednim czasie, kiedy konkretne whisky były gotowe, zostały dokładnie wyważone i połączone w produkt butelkowany z mocą 43% alkoholu.

Aromat: maślany, ciasto kokosowe, mięta, trawa i nuty drewna

Smak: gładki, lekko tłusty, masło i wanilia, akordy chińskiego kadzidła

Finisz: drzewo sandałowe i wanilia

Charakterystyka produktu

Typ whisk(e)y Blended
Region whisk(e)y n/d
Wiek n/d
Odmiana whisk(e)y Japońska
Kraj n/d
Kraj Japonia
Zawartość alkoholu n/d
Pojemność n/d
Pojemność 0,7 L
Odmiana whisk(e)y n/d
Typ whisk(e)y n/d
Zawartość alkoholu 40 - 59%

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium