La Capitana Cabernet Sauvignon Merlot to chilijski kupaż stworzony ze szczepów Cabernet Sauvignon i Merlot.
Harmonijne, doskonale zrównoważone wino o złożonym bukiecie pełnym aromatów czarnych czereśni i leśnych jagód przemieszanych z nutami likieru z czarnej porzeczki i niuansami dębowymi. Usta skoncentrowane, pełne, mocne, o dobrej kwasowości i długim, owocowym posmaku.
Polecane do steków, pieczeni wołowej, żeberek, kaczki lub indyka w ciężkich sosach, dojrzewających serów, trufli czekoladowych.
Temperatura serwowania: 16-18 °C
- Pojemność
- 0,75L
- Kraj
- Chile
- Zawartość alkoholu
- 10,1%-15%
- Kolor wina
- Czerwone
- Musujące
- n/d
- Region wina
- n/d
- Szczepy wina
- Kupaż - wieloszczepowy