Wódka Finlandia jest produkowana z uprawianego w Finlandii sześciorzędowego jęczmienia i czystej wody źródlanej z lodowca. Woda jest naturalnie filtrowana przez moreny, pozostałe po zejściu lodowca tysiące lat temu, dlatego wódka nie potrzebuje żadnej filtracji, ani innego sztucznego oczyszczania — w przeciwieństwie do niektórych innych wódek. Składniki te nadają wódce wytrawny, lekki i gładki smak oraz delikatny aromat. Perfekcyjny smak rodzi się na skutek delikatnego filtrowania wódki przez warstwę świeżych, brzozowych wiórów. Ostateczny efekt – delikatność wódki – Finlandia Platinum zawdzięcza powolnemu schładzaniu w arktycznych warunkach.
Gratka dla smakosza, gdyż nie wiele ich zostało na naszym rynku.
- Pojemność
- 0,7L
- Kraj
- Finlandia
- Zawartość alkoholu
- 30,1%-40%